Trvale zarudlý patrový oblouk

Zdravím, mám v dutině ústní už asi rok zarudlý patrový oblouk. Byl jsem s tím 2x u lékaře, jednou mi dělali i výtěr krku na ORL. Nic nenašli, slýchám pořád jen citron, med, šalvěj, kloktat... Nijak významně mě to neomezuje, avšak myslím, že v krku mě přes rok přeci jen bolí častěji, než je obvyklé. Je to ani ne půl centimetru široký oblouk kousíček před čípkem směrem ven z dutiny ústní (na fotce by to ani nebylo vidět). Vpravo je to zarudlé trochu víc. Už opravdu nevím co s tím mám dělat, rád bych to nějak vyřešil, za jakoukoliv radu bych byl moc rád.

Odpověď odborníka:

To bych opravdu musel vidět, píšete, že v oblasti čípku hltanového něco je....to by mohla být cysta nebo papilom a zarudnutí může být sekundární. Jinak zarudnutí patrových oblouků bývá někdy příznakem chronického zánětu mandlí nebo kvasinkové dysmikrobie v Dů.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x