Trvale zvyseny prolaktin

Dobry den, mam uzkostne poruchy a 1,5 roku jsem brala prosulpin, ktery mi pomahal. Bohuzel mi zpusoboval zvyseny prolaktin, par dnu v mesici jsem mela vytok z prsou, bylo ale obdobi, kdy jsem byla vice klidna a vytok zadny nebyl. Zkousela jsem kvuli tomu jina antidepresiva, nicmene mi jina nesedi a zpusobuji dalsi jine nezadouci ucinky. Zajimalo by me, jestli je pro me zdravi dlouhodobe neskodne, mit zvyseny prolaktin, cetla jsem o nejakych nadorech. Brala jsem i pul roku HA, nikdo mi nerekl, ze by se to dohromady nemelo, tu uz ovsem brat nebudu. Samozrejme chci se vydat cestou nejmensiho zla, takze jak moc mi uskodi vice zvyseny prolaktin? Je mi 19 let. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Z hlediska dlouhodobého byste mohla mít problémy např. s otěhotněním. Jiná závažná rizika by být neměla. Nicméně by bylo lepší hledat jinou alternativu léčby vašich depresí.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: