Tsh 0,66 a menstruace

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz ohledně hladiny TSH. Chystám se na první pokus kryoembrotransferu a před ním mi byla vyšetřena hladina TSH 3,5. Nasadili mi Euthyrox 50 a po měsíci užívání mám hladinu 0,66. Již včera jsem měla dostat menstruaci a ona nikde? myslíte, že to může být zpusobeno tou nízkou hladinou TSH? Dřív sem to měla jako hodinky. Těhotná nejsem, byla jsem na vaginálním ultrazvuku. A je vhodná na těhotenství taková hladina? První den menstruace mam začít se stimulaci. Děkuji Vám moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každý organizmus je jinak citlivý na hormonální hladiny. Při této hladině TSH bych poruchy menstruace sice neočekávala, ale vyloučit se to nedá. TSH 0,66 těhotenství nevadí, mělo by to být v pořádku. V průběhu těhotenství každopádně doporučujeme poměrně časté kontroly TSH, cca po 4-6 týdnech. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: