Tsh 5,3 a otěhotnění

Dobrý den, z výsledků krve mi byla zjištěna nižší činnost štítné žlázy (ve zprávě mám uvedeno TSH 5,3), praktická lékařka mě poslala na endokrinologii...jenže nejbližší možné termíny přijetí jsou až začátkem/v polovině dubna, což se mi zdá celkem pozdě, protože s přítelem plánujeme miminko a rádi bychom, aby se zadařilo třeba i dříve než v dubnu... nevím, jak situaci řešit, proto se obracím na Vás..jestli se o oplodnění raději teď nepokoušet, jak velký vliv má snížená činnost na vývoj? Na internetu(i když vím, že se to nemá číst) jsem našla poměrně odstrašující případy... proto můj dotaz zní, zda je problém se štítnou žlázou problémem i pro otěhotnění a jeho průběh. Děkuji Vám moc za Váš čas i za Vaši brzkou odpověď

Odpověď odborníka:

Pro metodiku (Centaur Siemens) je to 0,5 - 5,0 mU/l takže váš výsledek je jen nepatrně od normy o graviditu se klidně můžete pokoušet. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: