Tsh na spodní hranici v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, imunolog mi zjistil TSH hormon na spodní hranici 0,865. Referenční meze jsou 0,27 až 4, 2.. Mám se objednat na endokrinologii, jsem nyní v 10. týdnu těhotenství po IVF, za sebou mám 2 potraty. Bohužel vzhledem k objednací lhůtě se dostanu na endokrinologii až za měsíc, co mám prosím zatím dělat, abych plod (zejména prý jeho srdce ) neohrozila? Mám si zatím alespoň u praktické lékařky nechat předepsat doplňkový jod, beru těhotenské vitamíny, tam nějaká dávka jodu je, ale to prý asi není dostatečné. Jinak užívám Medrol na buněčnou imunitu. Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hladina TSH v dolním rozmezí normy je pro první trimestr úplně normální, přímo žádoucí. Dokonce jsou normální i hladiny pod normou. Takže můžete být klidná a léčbu na endokrinologii zatím nepotřebujete. Co se týče jodu, doporučovaná denní dávka v těhotenství je cca 150 ug. Takže se podívejte na složení svých vitaminů a sama zjistíte, jestli jsou dostačující. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: