Tuhá zduřenina po operaci tříselné kýly

Můj osmdesátiletý otec prodělal oboustrannou operaci kýly laparoskopií. Stále si ale stěžuje na vnitřní tuhou zduřeninu a vyvolává to v něm pocit opakované kýly. Je třeba ještě podotknout, že měl velké hematomy na obou bocích. Lékař po kontrole zjistil celkovou "průchodnost" a stav dobrý. Děkuji za odpověď. V

Odpověď odborníka:

Po laparoskopických operací se komplikace vyskytují výjimečně. Pokud pacient měl rozsáhlejší krevní výrony potom nelze vyloučit vazivovou reakci a okolité zánětlivé změny, ty se jeví jako tužší tkáň, která imponuje jako zduření. Vhodné nejen vyšetření pohmatem, ale vhodné vyšetření diagnostickým ultrazvukem k ozřejmení nálezu. Pokud bude stav podle těchto předpokladů, měl by se spontánně upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: