Tukové nádory

Dobrý den. Pracuji jako masér a nedávno ke mě přišel klient, který má v oblasti bederní páteře tukový nádor. Jelikož mám právě v bederní části páteře bolesti, zajímalo by mne, zda mohou mít tyto bolesti souvislost s tukovým nádorem. Dále by mne zajímalo, jestli je možné u tukových nádorů provádět masáže. Děkuji Karel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolesti v této oblasti v nejčastějším procentu souvisejí s problémy v oblasti bederní páteře (výhřez plotének, osteofyty - výrustky na obratlových tělech a podobně), tukový nádor může mít vliv pouze minimální /spíše nedělá problémy vůbec/. Masírovat asi můžete, ovšem vyhýbala bych se přímo tomuto nádorku, aby nebyl porušen nebo drážděn masáží. Lepší by byl samozřejmě šetrně doporučit klientovi jeho odstranění, i když nádor, pokud jde opravdu o lipom (tukový nádorek), není nebezpečný. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: