Tumor markery a další

Dobrý den, marodím již tři měsíce. Je mi 44 let, lečím se 12 let se sníženou funkcí štítné žlázy, jsem mírně anemická a mám kolísavý tlak - vyšší. Poslední měsíce mám občasnou podivnou slabost přes den, v noci to je horší. Přetrvává u mě teplota 37°C, tlačí mne na hrudi. Již měsíc pořádně nespím, ta bolest a slabost mi narušuje spánek. Dříve jsem spala dobře a byla často i dost unavená. Nyní naopak. V lednu jsem byla hospitalizovaná s rozsáhlým oboustranným zápalem plic, tři dny vykašlávala krvavé hleny. Od toho zápalu špatně spím nebo spíše nespím a mám ty slabosti, které občas pociťuji i v končetinách. Změnil se mi tlak - dříve ve dne v klidu max. 140/90 a v noci 120/70. Nyní ve dne 130-144/90-95 a v noci 140-150/100-110. Nechápu, proč mám tak vysoký tlak v noci a celkově se mi po tom zápalu zhoršil diastolický. Byla mi odebrána krev, zda v těle není nějaký tumor. CEA 1,6 CA125 24,3 CA15-3 37,8 a CA19-9 19. Biochem. vyšetření 29.10 2014 glukoza 4,9, močovina 3,8, kreatinin 60,00, kyselina močová 290,8, bilirubin 3, ALT 0,48, AST 0,44, ALP 2,01, GMT 1,38, amyláza 1,19, LD 3,71, CK 2,07, Troponin T hs 6,3, cholesterol 5,91, triglyceridy 2.05, natrium 140, kalium 3,9, chloridy 102, kalcium 2,28, hořčík 0,97, fosfor 1,04, osmolalita 297, albumin 45, bílkovina 71, CRP 12,88D dimery 0,52. Biochemie leden 2015 - nemocnice - glukoza 5,7, močovina vst.3,3 a výst. 2,8.Kreatinin vst.77,7 a výst.56. Bilirubin 7. Kyselina močová 288,3. ALT 0,25, AST 0,37,ALP 1,81, GMT 0,96.Natrium vst. 138 a výst.140.Kalium vst. hemolytické sérum a výst.4,4. Chloridy vst.100 a výst.105. CRP vst.152,27 a výst.7,26. pH moč 6, bílkovina moč +, glukoza moč negativní, ketolátky moč ++++, urobilinogen moč negativní, bilirubin moč negativní, erytrocyty0-5, leukocyty 21-50, nitráty v moči negativní, hustota moče chemicky 1010, epitelie dlaždicovit četné, vzhled séra hemolytické sérum. CT plic: Kmen AP. 23mm, prvá větev plicnice 20mm, levá 17mm. Obě větve plicnice i další až do subsegmentární úrovně jsou s homogenní náplní, bez defektů. Plicní křídla oboustranně rozvinutá bilat. bez výpotku. Bilat, prakticky ve všech lalocích cárovité infiltráty s maximemvpravo dorsobasálně. Bez ložiskových změn, s pravidelnou bronchovaskulární strukturou. Ojedinělé hraniční paratracheální LU. do 10mm. V kostním okně degenerativní změny páteře.

Odpověď odborníka:

Milá Ivo, myslím, že celkové změny Vašeho zdravotního stavu souvisejí s prodělaným rozsáhlým zánětem plic. Takové onemconění muselo dát Vašemu organismu pořádně zabrat. Každopádně pocity tlaku na hrudi a bolesti hrudi pro jistotu konzultujte se svým lékařem, bud na interně, kde Vás hlídají s tlakem nebo na plicním, kam jistě po takto těžkém zápalu plic byste na kontrolu také měla zajít. Jinak co se týče odběrů, nejsou zde žádné výzanmné odchylky, které by nás měli na něco cíleného upozornit. Věřím, že se Váš stav bude postupně zlepšovat !

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: