Tupá bolest břicha 1,5 roku

Dobrý den, před rokem a půl mě začalo bolet břicho, konkrétně na pravé straně vedle pupíku začalo to pozvolna asi jednou za týden to bolelo, potom jednou za den a teď už je to nepřetržitě. Bolest je v celé spodní části břicha od pupíku po varlata nejsilnější na pravé straně. Je to tupá a stálá bolest spíše nepříjemná ale ne silná nebo nesnesitelná. Také mi ochabuje erekce třeba minutu po erekci už chabne. Vyloučil bych pohlavní nemoci protože když to začalo tak jsem byl panic. Byl jsem na rozborech moči i krve, byl jsem na vycévkování, doktorka tvrdí že jsem naprosto v pořádku. Dokonce se mi i zaváděli nějakou hadičku do konečníku ale všechno je prý v pořádku. Když nic nepomůže pošlou mě na CT ale mám už toho dost, nikdo mi není schopný pomoct. Prosím nevíte co by to mohlo být? Nemůžu tím nakazit nikoho v okolí nebo svou partnerku? Kam bych s tím měl zajít a jaké testy bych si měl nechat udělat? Děkuji. Jinak obvodní mě vyšetřila a vyloučila slepé střevo a všechny běžné nemoci.

Odpověď odborníka:

Milý Jane, z Vašeho dotazu nevím přesně, u kterých lékařů specialistů jste problém řešil. Určitě by to chtělo gastroenterologické a urologické vyšetření (možná už proběhlo... ale měl jste možnost s příslušnými specialisty pohovořit, co Vás trápí, a konzultoval jste s nimi další postup, anebo jen provedli přístrojové vyšetření a poslali Vás zpět k praktické lékařce?). Provedení CT se nebraňte, jestli se jinde příčina nenašla, mohlo by pomoci. V úvahu přichází ještě rehabilitační vyšetření - někdy jsou bolesti břicha vyvolané problémem pohybového aparátu apod. Vzhledem k tomu, že jste měl podrobné vyšetření z krve, předpokládám, že i na případnou infekční příčinu se myslelo, a tedy se nemusíte obávat, že byste někoho nakazil. Nejlépe by bylo problém řešit přes gastroenterologa, který si Váš chronický problém opravdu udělá čas a důkladně ho s Vámi probere a navrhne další došetření. Pokud jste dosud na takového důkladného lékaře nenarazil, hledejte ho, ptejte se praktické lékařky, známých apod. Kdyby všechno selhalo, pak jako poslední řešení připadá v úvahu diagnostická laparoskopie, ale to už je operace se vším všudy. Držím palce, ať problém vyřešíte.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: