Tupá bolest zubu č. 1

Dobrý den, mladý zubní lékař se bohužel rozhodl zakrýt mi mezeru mezi 1 a 2 tak, že rozvrtal zdravou 1 (u zubního krčku), která byla v předkusu, udělal velice těsnou mezeru a než ji někdo jiný zbrousil, tak došlo k minirotaci tohoto zubu (koncem zubu ven jakoby si více lehl) a již 4. týden neustále pociťuji tupou bolest uvnitř zubu. Zub snad neodumírá, je citlivý na teplo i chlad, ale asi mám nějakou autoimunitní reakci, v ústech se mi objevily afty, celkově se necítím dobře (ale bez teplot), jsem na analgetikách. Zánět zubního nervu prý nemám, ale velice nerada bych přišla o původně zcela zdravý zub a bojím se případné fazety. Nevím, zda mám bolest držet další týden, kdy pak půjdu na ortodoncii za účelem srovnání předkusu, ovšem asi po 25 letech tohoto předkusu. V příloze posílám RTG po zákroku a fotku zubu zvenčí. Myslíte, že ortodont mi další rotací zubu "zachrání" zub? Jak se zbavím autoimunitní reakce - resp. tupé bolesti? Nemohu si nový stav zvyknout, jakoby to nebyl můj zub...jsem psychicky na dně z představy, že kvůli tomuto zubaři snad přijdu o zub...Vnitřek zubu mám trochu jako v ohni, ale necuká tam. Nemůže za vším být tlak plomby na nerv, apod.? Jaké mám možnosti? Děkuji velice.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z panoramatického snímku nelze bohužel poznat, zda výplň těsní, či nikoliv, což by mohlo být zdrojem obtíží. Proto je třeba nejdříve provést podrobné vyšetření včetně detailního RTG snímku. Pak se rozhodnout jaký bude další postup, zda se například nemůže jednat o obtíže psychogeního charakteru. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: