Tupozrakost

Dobrý den. od mala mám těžkou tupozrakost na moje levé oko.mám to vrozené a lékaři říkají,že lečit se to už nedá.ale chtěl bych se zeptat zda by mi pomohla ještě něaká operace,zda se dá ještě něco dělat.děkuji vám moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tupozrakost jako taková je v dospělosti nevyléčitelná. Pomocí metod refrakční chirurgie můžeme zcela odstranit dioptrickou vadu a tím vylepšit vidění. Zda by toto pomohlo zlepšit vidění právě u Vás je jednoduché...vyzkouší se kvalita vidění s nejlepšími brýlemi, a to je maximum, které můžete čekat od operace. Nejedná se ale o léčbu tupozrakosti, ale pouze odstranění dioptrické vady, která bývá často příčinou rozvoje tupozrakosti. Navíc u těžkých tupozrakostí je oko většinou utlumeno a tak nemá smysl operaci provádět. Pokud by jste chtěl vědět, zda by tohle byla cesta ke zlepšení vidění právě u Vás, tak se obraťte na kteroukoli refrakční kliniku.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: