Turnerov syndrom

Dobrý deň, som 37 ročná pacientka s Turnerovým sy. Ako substitučnú liečbu užívam Desirett, s ktorým ale vôbec nemenštruujem. Môj gynekológ vraví, že by som už so substitúciou mala končiť, beriem totiž aj liek na srdce Egilok, že vekom by mi dlhodobá substitúcia škodila. Okrem toho mám rozšírené cievky v črevách, vraj sú závislé od estrogénu, pri TS sa niekedy vyskytujú a krvacajú. Neviem vôbec, ako mám postupovať a akú substitúciu užívať.

Odpověď odborníka:

Nejrozumnější cestu bych viděl konsultovat vašeho kardiologa a pokud nebude mít námitky v léčbě by ve věku 37 let bylo vhodné pokračovat . Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
Články: Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
O závislosti na drogách...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Články: Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Mamografická prohlídka je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: