Tvar stolice

Mám problém se stolicí ,která je sice pravidelná,ale ráno má naprosto normální tvar a odpoledne je úzká´.Krev ve stolici nemám test na ok.krvácení negativní je důvod se znepokojovat?Děkuji za odpovědˇD

Odpověď odborníka:

Úzká, tzv. stužkovitá stolice může být příznakem dráždivého tračníku. Je vhodné provést ultrazvuk břicha, základní krevní vyšetření včetně vyloučení celiakie - nesnášenlivost lepku, kultivační vyšetření stolice. Stužkovitá stolice může příznakem střevního zánětu, proto je na zvážení Vašeho lékaře dle výsledků předchozích vyšetření provedení kolonoskopie.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: