Tvojtýždnová bolesť hlavy

Vám prajem chcem sa vám zveriť so svojim problémom, už takmer dva týždne ma trápia celodenne bolesti hlavy. začalo to náhle, predtým ma hlava takmer nikdy nebolela, iba sem-tam sa mi stalo že ma trošku zabolela na pár sekund a hned to prestalo..ale pred tými dvomi týždnami ma začala bolieť hlava stále, je to takmer vždy len tupá bolesť ktorá sa nemení, začalo to bolesťou vľavo na temene a vľavo na zátylku alebo sem.tam za uchom tiež vľavo,..toto trvalo niekoľko dní...potom som si trochu pomasírovala krk a to mi velmi nepomohlo pretože ma začal bolieť aj prechod z krku na lebku..je to taký ťahavý pocit, ktorý niekeedy tiež pocítim ale iba chvílkovo. nie je to vôbec silná bolesť, ale skôr taka dlhotrvajuca...pred 4 dnami som bola u praktickeho lekara, poslal ma na rtg dutin a krčnej chrbtice,,,avšak musim čakať kým nedostanem menstruaciu aby som mohla rtg absolvovať..ked som prisla od lekara prestalo ma to bolieť, asi preto lebo som sa trosku upokojila, lekar mi totiž poveedal že to bude zrejme z chrbtice...avsak ja sa strasne bojim že mam nador na mozdu...žiadne ine priznaky ako je bolesť halvy nemam,,,iba ma trochu niekedy bolia končatiny,,,ale strach je neuveritelny,,,každý den plačem a žijem v strachu...mám 20 rokov a nikdy som taketo problemy nezažila..prosim vam poradte mi čo može byť pričinou mojich problemov.

Odpověď odborníka:

Příčin bolestí hlavy může být celá řada, nejčastější je tenzní bolest hlavy ( tlaková bolest bez dalšího doprovodu), zde je třeba dbát na dostatečný příjem tekutin, běžní analgetika, relaxační metody. Podle vašeho popisu by se mohlo jednat i o bolesti hlavy od krční páteře či dutin. Stran bolesti od páteře, důležitý je spíše klinický nález, než rtg nález, ten bude asi ve Vašem věku normální. Zde důležité zejména cvičení krční páteře, masáž, nahřívání krční páteře. Může se jednat i o zánět dutin. Není třeba prvně myslet na nádor, i když jestli budou potíže trvat, neurologické vyšetření je jistě vhodné. Pokud by se vyskytly další doprovodné příznaky - zvracení, pocit na zvracení, citlivost na hluk či světlo, teploty apod, je vyšetření rovněž vhodné.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: