Tvrdá boule na týlní kosti

Asi před třemi dni jsem si na týlní kosti vpravo, asi pět centimetrů od ucha nahmatal tvrdou bouli. Nepohybuje se s kůží, vypadá to jako výrůstek na kosti a na dotek je citlivá. Poslední tři týdny jsem brala antibiotika na rozsáhlý zánět nosních dutin /levá čelistní dutina/. Bolesti hlavy mívám často od krční páteře, ale pokud zůstanu v tiché místnosti slyším hučení v uších jakoby tekla voda /několik dnů jsem si myslela, že tomu tak opravdu je/. Jsem často unavená a zapomínám, ale přikládám to stresu /rozvod, škola, nástup do práce/. V 11 letech mi byl na levé ruce odoperován výrůstek na kosti, je možné že to má s boulí na hlavě souvislost nebo třeba s tím zánětem nosních dutin? Také se mi často točí hlava, ale mám zároveň nízký tlak.

Odpověď odborníka:

Není možné, že výrůstek na kosti je již dlouho ? týlní kost není hladká. Pokud si toho nejste vědoma, zajděte k obvodnímu lékaři. Souvislost s výrůstkem na ruce před 11 lety bych asi nehledala. Se zánětem nosních dutin taky asi ne, ale vyloučit to s určitostí nelze. Snímek lebky by jistě napověděl více.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: