Tvrdé varle

Dobrý den, obracím se na vás s problémem. Jsou to 2 týdny co jsem byl na urologie v nemocnici, kvůli mírné bolesti varlete. Varle bylo hlavně v jiné pozici. Bylo hodně "nahoře" a trochu natočené. Cítil jsem prostě že to není ono. Doktor mě prohlédl a zjistil že jde (omlouvám se nepamatuji si přesně) neškodný pozůstatek při vývoji nad varletem. Neškodná "bulka" která tam zůstává a může dostat do špatné polohy a proto bolí. Ale že to prý je neškodné a lehké bolesti přejdou do 3 dnů nebo že můžu jít na lehkou operaci. Počkal jsem 3 dny bolesti nejsou žádné ale varle je stále "nahoře" a je tvrdé. Je to běžné? Děkuji snad mě pochopíte.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bohužel bez vyšetření varlete se nemohu k diagnóze blíže vyjádřit. Ve svém dotazu ani neuvádíte, jestli byl proveden ultrazvuk varlete a s jakým nálezem, což je u vyšetření varlat nejdůležitější. Pokud nebyl ultrazvuk proveden, objedenjte se k urologickému vyšetření. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: