Tvrdnutí břicha po amniocenteze

Dobrý den.V pondělí jsem byla na odběru plodové vody.Protože trpívám na kvasinky,léčila jsem se asi týden před tím Dalacinem(krémem).I po té ale přetrvával slabý bělavý nezapáchající výtok.V úterý po amniocenteze mi proto lékař předepsal Klion D vaginální tablety.Ve střadu odpoledne odešlo trošku hlenu s krví a začalo mi tvrdnout břicho.Několikrát do hodiny.Pak to zase přešlo a odešlo zase trochu hlenu(byl narůžovělý-míň krve než před tím).V noci byl klid,ale ráno jsem zaznamenala tvrdnutí,ale spíš jen v podbřišku.Hlen zatím žádný.Proto mě zajímá,jestli to může značit nějaký problém,případně kdy bych už měla jít k lékaři(s jakými příznaky)?Dá se nějak poznat počínající zánět v děloze nebo placentě?V lednu už jsem prodělala jeden potrat v 18tt právě kvůli infekci placenty.Nyní jsem na počátku 20tt a i kvůli amniocenteze jsem dost nervozní.Jinak miminko stále kope a vypadá z mého pohledu vpořádku.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, už vzhledem k vaší anamnéze a potížím, které uvádíte, tedy zejména tuhnutí bříška, bych vám doporučila návštěvu lékaře a ev. hospitalizaci. Lépe dnes než zítra.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: