Tyreotoxikoza, psychika,spavost

dobrý den, me potíže začali již před 2 měsíci - kolapsový stav,pak zaž. potíže a nechutenství, , motání hlavy, ospalost,slabost, zimomřivost i pocení,třes rukou, zvýšená fce štítnice...v půlce prosince po MR zjištěn malý nádorek vedle očního nervu(nemůže způsobovat všechny mé potíže). , teď půjdu na hustší sken hlavy a páteře na vyloučení neurofibromatozy. neurologické vyšetření mám dosud bez EEG, to absolvuji 19.1. jinak v tomto roce prodělaná chlamydiová infekce, 2 týdny thajsko v květnu,3 dny před kolapsem podána 2.očkovací dávka na žloutenku a v létě při úklidu chaty po kuně opakovaný kontakt s inf. látkami. imunologie u dr. klubala – nález Helicoacter v žaludku, toxoplasmosy, EBV a lehce plicní chlamydie. u štítné žlázy mám zjištěnou hyperfunkci - diagnóza tyreotoxikóza NS..paní doktorka na onkologii mi jinak řekla po OHIO testu moče, že hodnoty mám zvýšené (29),ale stále hraniční a rakovinu prý v těle nemám.ale, že mám na muže velmi neobvyklou chorobu-zvýš.fci štítné žlázy (TT3=3,11; FT3= 8,9; T4= 268; FT4=22,1; TSH= 0,852) .v současnosti již 2 měsíce pracovní neschopnost- přes den trvá chronická spavost, občas tlak v hlavě, s poruchou vnímání.vidím dobře, ale jakoby ze sna (např. pomaleji zaostřuji na předměty), přitom v noci spím špatně - probouzím se,spánek je mělký.psycholog zjistil lehlké snížení kogn.fcí.věřím, že to je jen dočasné,ale stále se neví příčina-drobnější nádorek, který 3 mm řezy MR neohallily nebo nějaký druh neuroinfekce nebo nastupující psych.potíže?? mohu se zeptat zda můj stav mohl být vyvolán zmiňovanými infekcemi a stresem, kterého jsem měl dost?přišlo to náhle jako kolaps, nikdy jsem žádné potíže neměl-spával jsem slušně. jak mám nyní postupovat?psychofarmaka jsem zatím odmítal, preferuji bylinky od léčitele,které však nezabrali.. jinak psychika a kognice se mi posl.týdny zhoršila a chystám se na užívání vhodných antidepresiv, tělo je slabé a přidaly se deprese, ač jsem bojovník a vždy jsem měl hodně optimismu.Myslím, že můj stav je již chronický a souvisí s psychikou.Vzhledem k tomu, že stav přišel náhle, měl bych podstoupit lumbální punkci kvůli možné infekci nervového systému, metabolické poruše a také vylučovat infekce, které se vyskytují v cizině vzhledem k pobytu v Thajsku?…až pak lze uvažovat o psychických faktorech??Děkuji mnohokrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den,na jednu osobu je těch onemocnění až a´ž. Hlavní příčinu Vašich obtíží bych viděla v mozkovém nádorku, jež může způsobovat i endokrinní obtíže se štítnou žlazu a v kombinaci s infekcí. Psychofarmaka bymohla být nápomocna, je však nutné si uvědomit, že jejich účinek se dostavuje až po určité doběod začátku užívání.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: