U virozy

dobri den pani doktorko prosim o radu mam dceru ketra ma problemy s kašlem ale ješte nebyla určena diagnoza jen krev a ta byla na všechno negativni ale z duvodu opakujicich se kašlu jme mněli pul roku lečbu flixotidem celou dobu sjem byli zdravi ale vite jak je podzim tak samozřejmně virozxy starši decar donese ze školky u prvni virozy nam alergoložka poradila at ješte tyde foukame flixotide opravdu byly viroza jen 4 dny a pak jsme přestyli byla o.k jenže starši ted zase přinesla ze školky virozku chci se zepatat zase ma tak lečbu použit neni to blbost ji tak u každe virozy foukat vřdy to je normalni že dite je nemocne vim že to naše exstremně ale zase to nechci přejanet pořad tea kortikoidama ja sice jsme klidnejši ale stejne to asi neni moc dobre ne diky za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, virová infekce může zvýšit reaktivitu průdušek,proto při infektu může dojít ke zhoršení kašle, někdy i dušnosti, pískotům na průduškách, zde je opravdu na místě při infektu přidat inhalační kortikosteroidy /ve Vašem případě Flixotide/, tato léčba může výrazně urychlit uzdravení. Samozřejmě by dcerka měla být vyšetřena a dle poslechového nálezu zvážit tuto léčbu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: