Úbytek čelisti

Dobrý den,v červnu 2015 jsem pocítil viklající se 4vpravo dole. Následovala návštěva lékaře,rentgen,návštěva dent.hygieničky. V místě mezi 4kou a 5kou se nacházel zánět,provedeno "oškrábání" kamene v lokální anestézii,léčba atb.Rentgen ukázal,že v daném místě ubyla kost o cca5mm.Po očištění na obou zubech citlivé krčky.Od výkonu uběhlo cca 14dní.Můj dotaz je, zda zub bude jěště někdy pevně držet v čelisti,popřípadě co mohu od dásní,čelisti očekávat a jaké jsou případné další stomatologické zákroky pro zlepšení stavu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, úbytek kosti v místě zánětu zubu z přítomnosti zubního kamene a zubního plaku nazýváme parodontitida. Vývoj záleží na více faktorech, zejména stav Vaší dentální hygieny. Vše Vám teď vyčistili a na Vás je situaci udržet. Upravit techniku čištění a pomůcky denní dentální hygieny. Základ je zbavit se zánětu. Následně se pro citlivost dají zkusit různé věci - od fluoridace, přes krytí krčků, v horším případě endodontické ošetření zubů. Vše konzultujte s lékařem při vyšetření. Takto bez bližších informací Vám konkrétně poradit nemohu. Čím nic nepokazíte je fluoridace pomocí přípravků k tomu určených. Poraďte se v lékárně (např. Elmex Gelee). S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x