Úbytek hmotnosti

DOBRÝ DEN, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. Mám syna 4 měsíce, na tříměsíční kontrole váha 6 250 a na čtyřměsíční měl úbytek na 6 120g. (Povyrostl o 3cm)Pediatr mi chtěl doporučit něco na dokrmení, ale já jsem mu řekla, že mi dítě hlady nekříčí kojíme přes den co 3 hod a v noci dle probuzení co 3/4hod. Žádné změny v posledním měsíci na něm nepozoruji. Jen je živější hodně se točí v postýlce dokola a kope nožičkama. Domluvily jsme se, že ho za týden dojdu převážit a že mám malému dávat z obou prsou ale malému stačí se napít jen z jednoho. Před třemi týdny nám začaly horečky ze zoubků (38 a jenou i 40). A teď cca 14 dní máme období klidu a ještě ani žádný nevylezl. Myslíte si, že by mohl zhubnout kvůli zoubkům.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, že by příčinou úbytku na váze byl růst zubů je nepravděpodobné. Spíše se jedná o zvýšenou aktivitu. Bylo by vhodné zvážit kojení a ujistit se, že chlapeček pije dostatečně a máte dostatek mléka. Uvidíte, jaká bude situace při příštím převážení. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x