Ubývání dásní kolem zůbů

Dobrý den, prosím co mám dělat, když mi pomalu ale jistě ubývá dásní v ústech a tím se mi začínají obnažovat krčky zubů, žádné krvácení , o zuby se starám velmi pečlivě . čistím mezizubní prostory svědomitě , v ústech mám 5 blomb , zuby pevné a zdravé - věk 46 let děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel neznám hodnoty úbytku dásní v čase. Ale podle Vašeho nadšení k hygieně mě napadají dvě věci: 1. Dostal jste se do péče k zodpovědnému lékaři, který Vás velmi dobře motivoval k ústní hygieně, Vy jste zareagoval a Vaše zánětem oteklá dáseň se začala uzdravovat a tudíž zmizel zánětlivý otok a mírně se odhalily krčky zubů. To je jediný vedlejší účinek dobré hygieny (po dlouholeté špatné). Pokud je to tak, poděkujte svému zubnímu lékaři a úbytek dásní neřešte. V nejbližší době (až se dásna definitivně uzdraví) se úbytek zastaví a vy se můžete těšit ze zdravých nekrvácejících dásní, vymizelého zápachu z úst a čistých úst. Pokud máte citlivé krčky informujte o tom svého lékaře, pomůže Vám. 2. (nemá nic společného s hygienou) Mohou být krátké úpony rtů a tváří. Tady může pomoci malý chirurgický zákrok. Zhodnotí Váš zubní lékař. Navštivte ho. Jistě Vám pomůže. S pozdravem MDDr. Kárník

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Jak dlouho trvá účinek lokálních steroidů v léčbě příznaků alergické rýmy?
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická rýma u dětí
Články: Alergická rýma u dětí
Alergie na pyly u dětí je...
Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Články: Nehojící se rána? Zjistěte, co je příčinou právě u vás
Zajímá vás, proč se vaše...
Bude nervový růstový faktor nadějí pro lidi s infarktem?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: