Ucho

Mám skoro 6ti letou dceru a špatně slyší na 1ucho. Doktor nám říkal že se za bubínkem drží tekutina tak proto prý neslyší.Nejdřív užívala Aerius sirup a nyní Aerius tablety a pokud to prý nepomůže tak bude prý dobré vytrhnout nosní madle.Chci se zeptat jestli je nutné mandle odstranit,protože jinak není nemocná.

Odpověď odborníka:

Šárko,
ano je, zvětšená nosní mandle může blokovat vstup do sluchové trubice, středoušní dutina se kvůli tomu neprovzdušňuje, a proto se tam hromadí tekutina. Podle světových zkušeností ze studií to antihistaminika typu Aerius nevyřeší a odstranění nosní mandle bude nezbytné. Pěkný den.

MUDr. Michal Černý
MUDr. Michal Černý

Specializace: Ušní, nosní, krční

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Články: Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Osteoporózou a komplikacemi...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x