Účinek antikoncepce

Dobrý den, před nějakým časem jsem vám pokládala dotaz ohledně zapomenuté pilulky ve 3.týdnu (minerva, 16.tableta). Nedělala jsem pauzu a začala ihned s novým balením, tak jak řekla doktorka. Po 3 týdnech od vynechání pilulky jsem dělala test, negativní, snad už se tedy na něho mohu spolehnout. Můj dotaz zní: zítra beru poslední tabletku už z toho druhého balení za sebou, stačilo tam jen těch 7 dní a jsem zas plně chráněná a to i v této nadcházející pauze, kterou tedy již udělám? Děkuji mnohokrát. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, budete chráněna před otěhotněním i v nadcházející pauze. Těhotenský test se stává pozitivním 14 dnů po otěhotnění, za 3 týdny se tedy můžete na jeho výsledek spolehnout.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: