Ucinek antikoncepce s antibiotiky

Dobry vecer, uzivam antikoncepci Belara a nyni lecim anginu antibiotiky V-penicilin 1,2 mega biotika. Chtela jsem se zeptat,jestli tyto antibiotika pouze snizuji ucinnost antikoncepce,nebo je to uplne stejne,jako bych antikoncepci neuzivala?(pouzivame i kondomy,ale moc jim neverim).Ale hlavne jsem se chtela zeptat,kdy se na svou antikoncepci mohu opet spolehnout, zda az zacnu brat nove platicko nebo staci tyden po dobrani antibiotik? Predem dekuji za odpoved. J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Penicilin nijak nesnižuje účinek užívané antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: