Účinek antikoncepce v 7-denní pauze

Dobrý den, ráda bych se zeptala na účinek antikoncepce v 7-denní pauze. Obvykle používáme s přítelem i prezervativ, ale teď jsem měla poslední den pauzy, ještě jsem trochu krvácela a antikoncepci jsem ještě nebrala. Prezervativ nám praskl a my si toho nevšimli. Je možnost, že bych otěhotněla? Mám se bát? Nebo má antikoncepce stejný účinek i v 7-denní pauze? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pravidelném užívání hormonální antikoncepce jste před otěhotněním chráněna i během 7 denní pauzy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: