Účinek nové antikoncepce v 7-denní pauze

Dobrý den paní doktorko, asi před měsícem a půl jsem přešla z HA Lindynette na Stodette, dle rad paní dr. jsem udělala 7-denní pauzu a začala jsem brát novou HA. Brala jsem následujících 21 dní a 1.den pauze u nové HA jsem měla s přítelem pohl.styk,předpokládám, že k narušení antikoncepčí účinnosti nedošlo, neboť jsem zjistila, že obě HA mají naprosto stejné složení. Byla tedy nová HA účinná v první sedmidenní pauze? A ještě mám jeden dotaz, teď při druhém platíčku asi u 6.prášku mi natekla prsa a trochu bolí, bolest už odeznívá, ale měla jsem strach z neplánovaného těhotenství. Prášky beru naprosto poctivě, nikdy se mi nestalo, abych se opozdila byť o 10 minut. Dělala jsem si pro jistotu i těh. test, byl proveden 14 dni od styku, vyšel negativní, ale asi byl proveden ještě moc brzy. Takže doufám, že těhotenství je vyloučeno. Možná je to z psychického důvodu, neboť dítě ještě neplánuji. Děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo, nedošlo k žádnému snížení účinku antikoncepce, ani během pauzy v užívání, a těhotenství se při pravidelném užívání vůbec nemusíte obávat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: