Účinkování antikoncepce

Dobrý den, brala jsem antikoncepci Eloine (24+4), ale protože mi nevyhovovala, můj gynekolog mi předepsal Bonadeu (21), kterou si mám vzít první den menstruace. Poslední aktivní tabletu Eloine jsem si vzala v úterý a vždy v pátek dostávám menstruaci. Jenže se mi objevilo opět mezimenstruační špinění i slabší krvácení a já si teď nejsem jistá, zda už jsem menstruaci měla včera nebo je až ode dneška. Proto bych se chtěla ujistit, zda když bych si vzala první prášek až druhý den cyklu, poté se dalších sedm dní chránila ještě jinak, jestli po těch sedmi dnech už nová antikoncepce bude plně účinkovat a bude stačit jako jediná ochrana po zbytek měsíce? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neprodloužila pauzu mezi platíčky antikoncepce o více než zvyklé 4 dny, jste chráněna před otěhotněním nepřetržitě a není třeba užívat další antikoncepční ochranu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Tasemnice
Články: Tasemnice
Tasemnice je střevní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Články: Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima
Typické příznaky spojené s...
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: