Účinky léků

Dobrý den , nevím na koho se obrátit a potřebuji poradit. Mám 1 stupeń invalidity na anxiosně úzkostnou a depresivní poruchu , měla jsem mnoho antidepresiv ale u všech mě pálí oči, tlak za očima , špatné vidění , jako bych byla omámená , špatně se mi řídí. Měla jsem lék Aurorix který mi pomohl a cítíla jsem se dobře , hlavnně jsem už mohla normálně nakupovat a měla jsem radost, že jsem se z toho dostala , ale začala mě bolet hlava a bolela 3 týdny , byly mi léky vysazenany a dostala jsem lerivon na noc 30mg a citalec na den 10mg , potíže které jsem měla se mi vrátily a léky bud nezabírají nebo jsou to vedlejší účinky? Poradte mi prosim , jak dál.30mg lerivonu beru týden, zaberou někdy? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jarmilo. Oba léky patří do skupiny antidepresiv a většinou dobře zabírají. 30mg Lerivonu je počáteční dávka při medikaci, která se postupně zvyšuje podle účinku na vaše potíže. Vyšší dávky by vám mohly pomoci překonávat vaše trable. Upřímně si myslím, že vám zaberou, jen musíte být trpělivá a důvěřovat svému psychiatrovi, který vás má pod kontrolou pomocí pravidelných návštěv. Hlavně mu řekněte popravdě, jak se cítíte, jen tak vám může pomoci. Napadá mne možná zkusit místo Aurorixu Prothazin, který také většinou pomáhá na nepříjemné prožitky. Dále bych vám doporučila navštívit psychoterapeuta, který by vám mohl pomoci, protože kombinace léčby léky a psychoterapie má nejlepší výsledky v boji proti příznakům anxiozně depresivní poruchy. Dávka Citalecu se dá také navýšit a tento lék je dost oblíbený a který zabírá. Ale na plný účinek AD musíte chvilku vydržet, řádově několik týdnů, aby se projevil na plný plyn jeho účinky Děkuji za váš dotaz, držím vám palce a přeji příjemný den..

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: