Účinnost antibiotik amoksiklav na ha yosefinne

Chtěla bych se zeptat, zda omezuje Amoksiklav účinnost HA Yosefinne, popř. jak dlouhou dobu po dobrání antibiotik je doporučeno používat jiný antikoncepční prostředek. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vliv těchto antibiotik na účinnost antikoncepce je velmi malý, ale nelze ho zcela vyloučit (např. změna složení střevní mikroflóry, průjem). Pokud chcete mít naprostou jistotu, doporučuji užívat jiný způsob antikoncepce až do konce cyklu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: