Účinnost antikoncepce

Dobrý den, nedávno jsem byla u gynekologa ten mi řekl, že antikoncepci,kterou beru od února, beru nesprávně -nedodržuji hodinu,velmi často i zapomenu jeden či dva dny a vezmu si po dvou dnech 2 pilulky najednou. Užívám pilulky Vreya, ale po dohodě s gynekologem je posledních 7 dní beru v pravidelnou hodinu, tak jak se má chtěla jsem se Vás zeptat, zda jsem chráněná před těhotentstvím, když pilulky dodržuji správně pouze jeden týden nebo ne. Také bych se chtěla zeptat, je pravda, že projímadlo snižuje antikoncepci,užívám projímadlo už několik let.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Aneto, pokud nebudete užívat pravidelně, účinek antikoncepce nemůže být zaručen, to znamená, že se vystavujete riziku možného otěhotnění, a to i když jeden týden užíváte pravidelně a jiný ne. Nejlépe je spojit užívání spolu s další aktivitou, kterou děláte pravidelně (například čištění zubů), abyste nezapomínala. Nebo by mohla být řešením antikoncepce v náplastech - nemusí se brát denně, pouze jednou týdně nalepíte novou náplast. Projímadlo účinky antikoncepce může snížit, zvláště pokud užijete dohromady. Pokud je mezi užitím projímadla a pilulky alespoň 8 hodin, nic by se stát nemělo.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: