Účinnost antikoncepce

Dobrý den , beru pravidelně antikoncepci Triquilar a od minulého týdne mi doktor predepsal klacid 500. Na pribalovem letáku neni napsáno, ze by snižoval účinek antikoncepce. S přítelem jsme meli pohlavní styk tedy bez ochrany. Chtela bych se zeptat, jestli se nemusim bát, ze bych mohla otěhotnět. Děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Ano...Klacid by selhání antikoncepce způsobit neměl...tato kombinace není ovšem úplně bez rizika pro játra...takže spíše dávat pozor na tyto kombinace a vždy lékaře upozorňujte že antikoncepci berete, dejte pozor na další léky jako je paralen či aulin, ty rovněž zatěžují játra a vzájemně se jejich nežádoucí efekt může násobit...zcela jistě se vyhněte nějaký týden i alkoholu a je dobré si nechat kontrolovat jaterní testy...jinak selhání antikoncepce úplně vyloučit nikdy nemůžete, ale tady je to velmi nepravděpodobné, zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: