Účinnost antikoncepce

Dobrý den, mohla bych se zeptat jak je to s průjmem a vstřebáním HA? Názory na tuto problematiku se liší u každého lékaře. Po užití HA jsem měla po hodině a půl průjem a nevím, čemu mám věřit. Někdo tvrdí, že užití dalšího prášku je zbytečné pokud se nejedná o něco tak závažného jako je střevní chřipka. A někdo tvrdí, že by se HA nemusela vstřebat i při menších zažívacích potížích. Já jsem si další prášek nevzala. Jen imodium, aby se průjem neopakoval. Udělala jsem dobře? Moc děkuji za odpověď .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já bych preferovala ješte další antikoncepční ochranu (kondom) na týden. Je udáván interval 2 hodin, po kterém by zvracení či průjem neměl ovlivnit vstřebání antikoncepce. Navíc když se názory liší, je lepší chránit se (třeba i zbytečně) než riskovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: