Účinnost antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na účinost antokoncepce Mercilon a Cotrimoxazol AL forte. Snižují tyto léky účinky Mercilonu? Snažila jsem se to vyhledat na internetu, ale bohužel jsem nenašla nikoho se stejným dotazem Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při současném podávání Cotrimoxazolu AL forte a perorálních antikoncepčních přípravků, jako je například Mercilon, nelze vyloučit ohrožení spolehlivosti těchto antikoncepčních přípravků. Proto se doporučuje používání jiných dostatečných (bariérových) antikoncepčních metod (kondom).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: