Účinnost antikoncepce

Dobrý den, již 4 rokem užívám antikoncepci CHloe. Chtěla jsem se zeptat, když jsem zapoměla vzít tabletku a vzala si ji zhruba po 15 hodinách než běžně, jestli účinnost antikoncepce se snižuje. V době kdy jsem neužila tabletku jsem měla s partnerem nechráněný pohlavní styk. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při zpoždění s užitím tablety o více než 12 hodin se nemůžete spoléhat na antikoncepční účinek a doporučuji proto navíc k antikoncepci používat kondom a těhotenský test s odstupem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: