Účinnost antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, přes dva roky užívám Femoden, pravidelně. Poslední platíčko jsem však asi 3 prášky vzala pozdě, jeden o více než 12 hodin. Při prvním dni menstruace jsem měla nechráněný styk. Mám se obávat otěhotnění nebo antikoncepci beru již dostatečně dlouho na to, aby fungovala? Druhý den cyklu jsem normálně krvácela. Co bych popř. měla dělat? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při vynechání o více než 12 hodin je gravidita možná,ale pokud jste normálně odmenstruovala bude pravděpodobně vše v pořádku,pro jistotu si udělejte gravitest,který je positivní již 5-6 den po koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: