Účinnost antikoncepce

Dobrý den, užívám HA Belara. Včera jsem měla asi 50 minut po užití tabletky středně silný průjem - pouze jednorázový, asi alergie na jídlo. Po užití Smecty už je vše v pořádku. Jednalo se o 11. tabletku. V příbalovém letáku Belary píší, že bych se teď měla chránit jinou metodou do konce cyklu. Je to opravdu nutné, když v jiných případech se účinnost obnoví již po 7 dnech? Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nutné to není. I kdyby se tabletka úplně nevstřebala, chyba ve druhém týdnu užívání není riziková.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: