Účinnost antikoncepce

Dobrý den, před třemi dny jsem dostala od paní doktorky antibiotickou mast na rty, protože se mi udělal nějaký exém.. Chci se zeptat, zda tato mast, jelikož obsahuje antibiotika, může nějak ovlivnit účinnost antikoncepce. A zda obecně můžou antibiotika snížit účinnost antikoncepce. Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lokální mast s obsahem antibiotik, kterou mažete na rty, nemůže žádným způsobem ovlivnit účinek antikoncepce, nemůže nijak ovlivnit vstřebání tabletky v trávicím traktu. Obecně antibiotika účinek antikoncepce snížit mohou, ale jedná se jen o některé typy, například takové, které se užívají k léčbě tuberkolozy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: