Účinnost antikoncepce a možné otěhotnění

Můj problém je docela obsáhlý proto Vám napíši vše důležité. Beru HAK Minerva již rok. Poslední menstruaci jsem měla od 7.12.13 a první pilulku z platíčka po menstruaci jsem si vzala ve čtvrtek 12.12. ráno. Takhle každý den, až do soboty 14.12 , kdy se mi udělalo špatně z jídla. Antikoncepci jsem užila v 9 hodin ráno a následně asi za tři hodiny zvracela. V neděli jsem užila antikoncepci opět v devět hodin ráno, a večer měla nechráněný pohlavní styk. Trpím syndromem polycystyckých ovárií. Může tu být pravděpodobnost, že se stihla tableta před zvracením vstřebat a nemohu být tím pádem těhotná? Děkuji za Vaši trpělivost a za odpověď.

Odpověď odborníka:

Měla by být vstřebaná, těhotná byste být neměla. Pro Vaši jistotu bych udělala test v době příští menstruace.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: