Účinnost antikoncepce po atb

Dobrý den, mám menší dilema. Asi 2 dny po 7 denní pauze jsem pocítila nemoc. Doktor mi předepsal antibiotika (penicilin) - podle mne zbytečně. Měla jsem také cca 4 dny průjem od začátku braní antibiotik, ty mám brát celé, tedy 10 dní. Zajímalo by mne jak dlouho je potřeba se po dobrání antibiotik chránit a jestli stačí přerušovaná soulož - přítel má potíže s kondomy. Je nutné udělat 7 denní pauzu než začnu nové platíčko, aby byla plně funkční? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro! Máte pravdu, že užívání ATB snižuje účinnost hormonální kontracepce. Celý cyklus, během nějž jste ATB užívala, je třeba považovat za relativně méně "bezpečný" z hlediska zábrany otěhotnění. Jako vhodnou doplňkovou metodu bych doporučil poševní spermicidy - např krém či globule Pharmatex (dostanete v lékárně).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: