Účinnost antikoncepce při průjmu

Dobrý Den chtěla bych se zeptat ve čtvrtek jsem užila sypký prášek proti průjmu. průjem jsem měla asi jen dvakrát pilulku z platíčka jsem si vzala cca za dvě hodiny po užití právě toho Gastrophytu. Pohlavní styk byl až v neděli ráno, chtěla bych se zeptat snížil se účinek antikoncepce nějak?? Do neděle jsem na velké už nebyla a do neděle jsem užila 3 pilulky z platíčka jen mám obavy Vím , že garbocit sníží účinek ale chtěla bych se zeptat jestli ho sníží účinek Phyteneo Gastrophyt. Děkuji Napíšu Vám něco o něm Účinný při akutním i chronickém průjmu (nutričního, bakteriálního nebo virového původu, pálení žáhy a překyselení žaludku, tlumení bolestivých příznaků při vředových obtížích. Vhodný pro děti již od jednoho roku, těhotné a kojící ženy. Složení přírodní čištěný jíl, trikřemičitan hořečnatý, extrakt ostružiníku, uhličitan vápenatý. Příchuť přírodní aroma jahoda. Doufám, že se účinek nesnížil. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, již jsme Vám psali, že účinek antikoncepce může být snížen, nejenom při průjmu, ale také z důvodu užití léku proti průjmu,který sám o sobě může ovlivnit vstřebání antikoncepční tabletky. Měla byste tento cyklus používat navíc kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: