Účinnost gardasil 9

Dobrý den. Mému příteli se udělaly malé bradavičky na penisu, proto jsem šla ke své gynekoložce, jestli je také nemám. Vizuálně žádné neviděla a tvrdila, že je nemám. I přesto jsem si nechala udělat test na přítomnost HPV viru a nakonec byl pozitivní, ten vysoce rizikový. Cytologii jsem mám v pořádku. Je mi 25 let a chtěla bych se Vás zeptat, zda-li by bylo účinné se nechat očkovat Gardasilem 9 a jak moc? (Má paní gynekoložka mi bohužel nic neporadila). Mockrát Vám děkuji a přeji krásné prožití vánočních svátků. Markéta

Odpověď odborníka:

Osobně jsem přesvědčen že i v 25 letech má očkování smysl.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: