Účinnost katya v době "přestávky" se současným užíváním doxybene

V pátek jsem měla poslední prášek blistru HA Katya a v pondělí jsem dostala na 5 dní antibiotika Doxybene 100mg (nejspíš angína). Tzn. v pátek dobírám antibiotika a hned v sobotu si mám vzít první prášek HA. Měla jsem ve středu nechráněný styk, a tak se chci zeptat, zda hrozí otěhotnění a také se chci zeptat, jak dlouho může být případně účinnost Katya snížena. Díky A.

Odpověď odborníka:

Anastázie, riziko otěhotnění u tohoto středečního nechráněného pohlavního styku je minimální, ovšem není 100%, jelikož neexistuje 100% antikoncepce. Co se týče fungování antikoncepce po doužívání antibiotik Doxybene, teoreticky by tato antibiotika na fungování antikoncepce neměla mít žádný vliv, prakticky Vám ale doporučím první týden braní hormonální antikoncepce užívat ještě bariérovou antikoncepci, např. kondom. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: