Účinnost pilulek

Dobrý den,prosím Vás měla bych na vás dotaz,ohledně účinnosti antikoncepce.Antikoncepci Danielle beru pravidel od prvního prášku,jenže jsem si zapomněla vzít 14tý práček a tak jsem si ho vzala večer společně s 15tým v dobu kdy si antikoncepci pravidelně beru(20.00)...ale hned další den na to jsem opět zapomněla a 16tý prášek jsem si vzala cca.8 hodin po době kdy si pravidelně prášky beru.Či-li jsem jeden prášek zapomněla pak si vzala dva najednou a na další den se s práškem zpozdila.Ptám se protože se tetka bojím z důvodu toho že můj přítel chce se mnou mít pohlavní styk bez kondomu.Je tu v tomto případě nějaké riziko otěhotnění ? .. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Sarah! Pokud si další pilulku vezmete se zpožděním delším než 12 hodin, účinek antikoncepce může být narušen a až do konce cyklu byste měla používat ještě doplňkovou formu antikoncepce, např. kondom. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: