Ucinost ockovani

V unoru to budou tri roky co jsem byla preockovana proti klistove encefalitide. V listopadu pri ockovani na chripku jsem se ptala, kdy se mam nechat preockovat, vzhledem k tomu, ze se snazim otehotnet. Pracovnice krajske hygieny mi sdelila, ze je nutne se nechat preockovat ihned, jinak mi cele ockovani vyprsi abudu muset zacit znovu. To mi ale nesedi s nazorem detske a obvodni lekarky, ktere tvrdi, ze se ucinnost tohoto ockovani prodlozila az na pet let, takze by nemel byt problem ,kdyz preockovani necham az za dva roky. me dcery detska lekarka take bude preockovavat az po 5ti ne trech letech.( mame vakcinu od stejne firmy, se stejnym nazvem). kde je pravda? dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Bohužel nepíšete, kterou vakcínou jste očkovaná, ale skutečně firmy zaručují ochranu 3-5 let, proto by bylo možné očkování ještě odložit. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x