Ucpaná mazová žláza

Dobrý den, v podpaží (blíž k zádům) jsem měla několik let malinkou 'kuličku', která se během posledního týdně mnohonásobně zvětšila a začla pobolívat. Lékař mi řekl, že jde o ucpanou mazovou žlázu a že se to bude muset vyříznout. Vzhledem k tomu, že za týden odjíždím k moři, jsem se rozhodla to nechat až po návratu, ale zdá se mi, že boule se pořád zvětšuje. Zajímalo by mě, jestli se to zastaví, nebo jestli se třeba může stát, že by to prasko nebo něco podobného... Nerada bych, aby se mi v zahraničí stala nějaká taková nepříjemnost... Děkuju za odpověď, J

Odpověď odborníka:

Jediné riziko je zanícení této "mazové cysty" ( asi jde o aterom). Útvar se může zvětšovat, je vhodné provést jeho úplné odtsranění vč. pouzdra, aby nedošlo k recidivě. Nebezpečné to není.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nebezpečné to není | Od: František Honsa | 5.5.2013 05:23
Ze své zkušenosti můžu potvrdit, že nebezpešné to není, ale zanítit se to může kdykoliv, kor když jedete do tepla. A pak jsem zkončit 5 dní v nemocnici v USA. Mělo to tu vyhodu, že jsem dostal diky svému pojištění excelentní péči, které by se mi v Čechách nedostalo, ale v Evropské pojitovně mne museli proklínat, když viděli ten účet.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: