Ucpání oční kanálků

Dobrý den,mám dotaz týkající se syna/27let.bojí se na operaci očních kanálků z důvodu oslepnutí.Syn je diabetik od 3let /inzul.pumpa/ a v 18letech mu objevili plicní sarkoidosu a v té době byl objednán na čištění nosní přepážky pod narkozou.Operace byla ale odmítnuta z důvodu nálezu sarkoidosy.V současné době syn má problémy venku a denně vymačkává hnis z oka.Chodí na laser z důvodu cukrovky.Mám obavy a proto jsem Vás oslovila s dotazem jak dál.Děkuji moc předem Vlasta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při operačním řešení neprůchodnosti slzných cest slepota nehrozí. Operuje se mimo osu vidění...rohovka i sítnice budou zcela nedotčeny. Můžete být klidná. V důsledku cukrovky může hojení trvat delší dobu, operace může mít menší efekt, ale to je vše.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: