Uder za ucho

Dobry den, chcel by som sa spytat, asi pred tyzdnom a pol som dostal ranu za ucho... po rane mi v uchu jak keby trochu vybrovalo v pravidelnych intervaloch, asi za 20min sa to ustalilo...Mam taky problem, ze som si vsimol ze ak je v miestnosti ticho a napr polozim pohar na stol prudko alebo spadne minca na zem... tak mi to v uchu sposobi taky neprijemny jav, ako keby som prehltol (ten pocit v uchu) a ten pocit mam ked sa sustredim v tichej miestnosti a spadne na zem napr nieco... pri zapnutej televizii alebo hudbe v aute atd to vobec neregistrujem... Chcem sa opytat o aky problem by sa mohol jednat... a ci sa to vylieci postupne tak za mesiac ? Za uchom som mal tyzden modrinu ale uz to je vporiadku, pozrene aj pomocou ct.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Milane. Vaše potíže naznačují možnost, že při úrazu došlo i k poranění sluchového aparátu. To by bylo možno zhodnotit při ORL vyšetření (prohlédnutí ucha, audiometrie aj.). Doporučuji tedy obrátit se opět na ORL lékaře, který Vás již viděl (píšete, že jste měl CT vyšetření jestli to dobře chápu...), s ním se pak podle výsledku vyšetření domluvíte na dalším postupu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Články: Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Pokud stále ještě nejste vy...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je vyšetřovací...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: