Ujizdejici oko

DOBRY DEN NA DOTAZ JSTE MI JIZ IDPOVIDAL ALE PRIKLADAM FOTO HESSOVA PLATNA.DEKUJI. Dobryden,chtela bych od vas poradit jak se rozhodnout.syn,nyni 10,5roku ma od malicka problémy s pravym okem,ujizdi mu.ze zacatku nosil okluzor a pak jsem po pani dr vyzadovala další vysetreni,nejake podrobnejsi a ona se urazila a vyhodila nas z evidence a u nas jiny detsky ocni dr není.nyni jsem dr nasla a pani dr udelala podrobne vysetreni vcetne Hessova platka a bylo zjisteno ze synovi nefunguje pravy horni sval.syn od malicka nataci hlavu,zezacatku jsem nevelela proc a tak jsem chodili i na vojtovu metodu kde se to jakstas srovnalo ale oko zustalo beze zmeny.nyni si synova hlava navykla hlavu natáčet aby srovnal hladinu.byla nam doporucena konzultace apripadna operace v praze u dr.Krasneho ve Vinohradech ale jelikož je to přes 300km tak nevim zda jet ci ne a hlavne mi dr nezaručila ze se to operaci srovna a ze je mozne ze syn bude videt dvojite a tak bych vas poprosila o názor.ve zprave od dr je : s.c. v prom.postaveni chlapec aautomaticky mirny naklam hlavy k levému rameni,pro rovnem postaveni hlavy mirna hyptr. OD,zvyrazni se naklonem doprava-pozit bielsch.test,motilita,vpravu omezena pro addukci do deprese Motilita vsemi smery volna Konvergence plynula Worth 3svetla,suprese OD Sachsenweger stereopse není Brylova korekce stavajici 0 Refrakce v cykoplegii OD +0,50 OS +0,25 ODS klidne predni segmenty,opticka media cira,FODS papila n II ohranicena,v neveau,vitalni barvy,makula s reflexem,retina bez ložiskových zmen,prilzena,fixace centralni vlevo,vpravo excentericka-parafoveolarni Zaver v.s. kongen paresis n IV I dx,excevntricka fixace vpravo.zasilam vam výsledek hessova platka a synovo foto od 3-9let.predem dekuji za vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu bych nechal na posouzení Dr. Krásnému, s takovým nálezem včetně Hesse, bych Vás tam poslal také. Situace, jako je u Vašeho syna, rozhodne erudovaně jen osoba, která tento typ zákroků provádí a Dr. Krásný je jeden z velmi mála lékařů, jež se dané problematice věnují. Cílem operace je odstranění kompenzačního postavení hlavy, což by pro syna byl opravdu benefit. Ale jen specialista dokáže posoudit míru rizika dvojitého vidění po operaci, což bude největší úskalí. Je to sice dálka, ale když nepojede, tak by Vám to syn mohl jednou vyčíst. Jestli se má o operaci uvažovat, tak co nejdříve.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: