Ukončení kojení

Chtěla jsem se zeptat jak šetrně přestat kojit. Synovi budou za měsíc 2 roky a na kojení je závislý,samozřejmě,že jinak jí normálně všechno,ale přes den musí pořád dudat nebo jak se mu třeba něco málo stane,že se třeba bouchne nebo něco,už strašně brečí a chce dudat,v noci se samozřejmě pořád budí. Mám starch aby mu to nějak po psychické stránce neublížilo a vůbec nevím jak to udělat abych ho to odnaučila. Moc děkuju za pomoc

Odpověď odborníka:

Lucie. Syn už je na kojení dost velký, i když samozřejmě kojit můžete, jak dlouho chcete. Problém je ten, že z výživového hlediska mu kojení už nic nepřináší. Sama popisujete, že se dudáním u prsu uklidňuje. Když to napíšu na rovinu, je na Vašem prsu závislý. Není to dobré ani pro něj, ani pro Vás. Prostě a jednoduše mu prs nenabízejte, žádnou psychickou újmu mu tím nezpůsobíte, nebojte se. Pokud chcete, nabídněte mu alternativu, plyšáka, nebo dudlík, i když i ten není už pro dítě jeho věku vhodný. Pamatujte, že dítě potřebuje hranice. Rodič jste Vy. Hodně štěstí a hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: